Fremstilling av musserende vin ifølge tradisjonell metode.

Ønolog Eirik Lund Andersen Pris: Kr.1800,- inklusive kurskompendium (Ikke medlemmer kr.2300,-)
Lunsj Kr.150,- (Betales direkte til Svend Egil Nilsen kursdagen)
Cesar salat, mineralvann, kaffe
Max. antall 15 Min.10
Hva inneholder kurset
Teoretisk gjennomgang
- Tilvirkning av basevin.
- Hvordan lage forkultur.
- Andre gangs gjæring på flaske, lagring.
- Degorgering. (Fjerning av bunnfall)
- Likør /sukker tilsetting.
- Korking.
- Lagring.
Praktisk arbeid:
- Vi har ferdig basevin av Solaris høstet 2024.
- Målinger og forberedelse av forkultur til 2x gjæring.
- Degorgering, justering med restsukker og korking av vin som har ligget et år på bunnfallet.
- Gjennomgang av nødvendig utstyr.
Hvem passer kurset for:
- De som ønsker kunnskap om hele prosessen.

- De som allerede har basevin.
- De som allerede har musserende på flaske og ønsker mer kunnskap om degorgering.
- De som planlegger å bruke årets avling til å produsere musserende vin.
NB! Påmelding ved betaling
Betaling Kr.1800,- innen 1.mars til FND konto nr.6005 05 85525 eller Vipps 617962.
Betalingen merkes med kurs 15.mars.
Bekreft betalingen til nestleder@norskedruedyrkere.no